Тук не се препоръчва монтажът на така нареченият стандартен модел с три(или повече) хоризонтално разположени струни за тераси, на които трябва да се изгради цялата височина от пода до 105 см. Поради голямото разстояние между профилите е изключително опасен за малки деца.

Терасите предразполагат за избор между множество модели, които освен архитектурен елемент са преди всичко предпазно съоръжение за безопастност на обитателите на сградата. Алуминиевият парапет с хоризонтални струни е най-разпространеният модел поради ниската си цена. Стандартната ръкохватка е алуминиева с диаметър Ф 50 мм,а по хоризонтала се поставят кръгли алуминиеви тръби с диаметър Ф 16 мм или така наречените струни. Масовата направа е с 3 броя хоризонтални струни, но може да се добавят или намалят. При монтирането на тераси, за този модел се препоръчва направата с повече от 3 струни, тъй като се намалява празното разстояние между профилите, което може да бъде изключително опасно за малки деца.

Разбира се, подходящи видове парапети за тераси са парапетите със стъкло и парапетите с вертикален пълнеж. Освен стилният и естетически вид който придават към всяка фасада, са и с максимално ниво на безопасност.

Минималната височината на парапета , не трябва да бъде по-малко от 90см, а Вие имате възможността да избирате сред различни модели и цветови гами , като алуминиевите парапети могат да бъдат с кръгли, квадратни или комбинирани профили.

Характеристики:

  • Значително устойчиви на удар и драскане
  • Възможна е допълнителна обработка с режещи инструменти
  • Покритие без воали и сълзи
  • Устойчивост на корозия и абразия
  • Не се задържат замърсявания
  • Структурата на алуминия остава видима
  • Дебелина на оксидния слой 5-20 μm

Дървесни палитри:

Ако имате въпроси или се интересувате от цени:

Направи запитване